13:58
Всесвітній день здoрoвoгo харчування

Щорічно 16 жовтня у 50 країнах світу відзначається «Всесвітній день здoрoвoгo харчування» .

Здорове, правильне харчування, є одним з найбільш значущих аспектів способу життя людини і факторів його здоров’я.

Недарма давня мудрість говорить: «Ми є те, що ми їмо».

Мета Всесвітнього дня здoрoвoгo харчування - залучення уваги громадськості до проблем харчування в сучасному суспільстві.

Цікаві факти про продукти харчування, дозволять розширити ваше повсякденне меню.

  • Яйце , зварене круто , можна розкрутити навколо власної осі. Сире яйце обертатися не буде. Відмінний спосіб перевірити , наскільки безпечні ваші запаси для подорожі.
  • Мигдаль – близький родич сливи і вишні. Всі вони відносяться до підродини сливових . Тільки у мигдалю кісточка їстівна.
  • Яблуня – родичка троянди. Тепер у вас є законна підстава дарувати кульок яблук замість традиційного букета. Втім, подарувати разом з яблуками груші, мигдаль, вишню із черешнею або ту ж сливу – теж доречно. Все це ботанічне сімейство «Рожеві».
  • Банани – НЕ фрукти. Бананове дерево – це трава . 
  • А от кава – це ягоди. Точніше, насіння ягід кавового дерева.
  • Найбільш географічно поширене в усьому світі молоко – козяче. Оскільки кози можуть жити і годуватися там, куди жодна корова не забреде .
  • Моркву спочатку вирощували не заради солодкого кореня, а для отримання ароматних зерен і зелені, які використовувалися як спеції і ліки. У Європі цей коренеплід вважається овочем і фруктом одночасно. Португальці, наприклад, виробляють і продають морквяний джем.
  • Батьківщиною кетчупу вважають Америку, але продукт харчування, який носив таку назву, в XVII столітті привезли з Китаю до Англії. Тоді до його складу входили анчоуси, горіхи і гриби, а томатів не було й близько. 
  • У полуниці більше вітаміну С, ніж в апельсині. А в петрушці або солодкому перці – ще більше. Водночас всього півпачки сигарет в день зводять нанівець результати поїдання двох грейпфрутів.
  • Помилка в тесті, що перетворила шпинат в наймогутніший джерело заліза, породила масштабну рекламну компанію і створила Моряка Попая. Завдяки цьому персонажу в 1931 році американці з’їли на 30 відсотків більше шпинату, ніж у попередні роки. Насправді залізо в шпинаті є, але його набагато менше, ніж помилково передбачалося . 
  • У XVI столітті трапилася богословська дискусія на тему, чи вважати споживання шоколаду гріхом обжерливості. Тоді вирішили, що для грішної їжі шоколад занадто гіркий. Втім, деякі вважають вживання шоколаду гріхом і зараз, тільки стандартна плитка молочного шоколаду по калорійності може скласти половину денного раціону. Тим не менш, в шоколаді міститься речовина фенілетиламін, який бере участь у виробництві гормонів задоволення. 
Категорія: Загальні матеріали | Переглядів: 109 | Додав: liliyaton1 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]